La inceput toate maslinele sunt verzi , aroma si culoarea difera de perioada cand au fost culese.Cele aflate la maturitate au culoarea mai inchisa.
Maslinele nu se pot consuma in starea lor naturala fiind foarte amare , ele se supun unui proces de fabricatie pentru eliminarea unei substante numite oleuropin.
Au un efect antiinflamator , lupta eficient impotriva colesterolului ,intareste sistemul imunitar si cardivascular.Mentin sistemul digestiv sanatos datorita continutului de fibre.
Inbunatatesc functia ficatului si intaresc vederea.Ofera energie organismului.
Uleiul de masline este foarte apreciat si folosit atat in industria alimentara cat si cea cosmetica avand proprietati benefice asupra pielii si tenului.
Chiar si unele medicamente contin ulei de masline , avand un efect terapeutic asupra organismului.
In bucatarie sunt foarte des inatalnite si apreciate fiind folosite la salate , mancaruri de vara , umplute cu ardei , usturoi sau chiar peste.
Pe langa faptul ca sunt gustoase , maslinele verzi sunt o sursa de energie si revigorare asupra organismului !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu