Translate
luni, 24 iulie 2017
STAFIDELE
Stafidele sunt obtinute prin uscarea boabelor de struguri.
Stafidele pot fi mancateca o gustare hranitoare fiind bogate in fibre alimentare, carbohidrati ,, minerale , antioxidanti.
Amelioreaza simptomele anemiei datorita continutului bogat in fier.
Au continut scazut de grasimi si colesterol si sunt recomandate celorce vor sa isi mentina greutatea sub control.
Regleaza colesterolul si glucoza , ajuta la buna functionare a sistemului digestiv si tine sub control tensiunea arteriala.
Anioxidantii din stafide pot reduce riscul de cancer al stomacului si colonului.
Ajuta la intarirea sistemului osos.
In bucatarie se folosesc in special la prepararea cozonacilor , prajiturilor , in inghetate dar si la prepararea anumitor mancaruri in amestec cu branza dulce.
Sunt intalnite des si in industria alimentara la prepararea dulciurilor si aromatizarea bauturilor alcoolice.
Pe langa faptul ca ofera energie , sunt aromate si gustoase , stafidele sunt si foarte sanatoase !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu