Translate

marți, 4 iulie 2017

ALUNELE DE PAMANT



  Alunele de pamant se mai numesc si alunele americane sau arahide.
  Sunt foarte nutritive datorita substantelor nutritive continute ce depaseste pe cea a carnii si oualor in special in continutul de carbohidrati , grasimi , proteine , vitamina B1 ,C ,E si niacina. Mai contine si minerale precum magneziu , calciu , potasiu.
  Ajuta sistemul nervos , dar si pe cel digestiv. Are un rol important in buna functionare a muschiilor si a inimii.De folos in tratarea zonei zoster.
  Ofera organismului rezistenta , reduce oboseala ,inatreste sistemul imunitar ,reduce tensiunea arteriala.
  Reduce riscul de aparitie a cataractei , a bolilor cardiace si accidente vasculare cerebrale.
  Previne si dizolva cheagurile de sange , sunt recomandate  in tulburari digestive , in astenii si surmenaj.
  Se pot consuma ca atare sau foarte usor prajite.
  Se folosesc in industria dulciurilor la prepararea ciocolatei , bomboanelor de ciocolata si alte specialitati.
  In bucatarie sunt foarte des folosite in produsele de cofetarie , patiserie , dar si in anumite preparate.
  Din ele se obtine si untul de arahide care este foarte apreciat atat pentru gustul sau cat si pentru proprietatile nutritive.Acesta se poate consuma ca atare pe paine dar si combinat cu legume precum morcovul sau telina , si in prepararea diverselor prajituri , clatite sau sosuri.
  Desii par mici si neinsemnate alunele de pamant sau arahidele sunt o adevarata sursa de sanatate si energie !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu