Translate

joi, 20 aprilie 2017

ANANASUL



    Ananasul este un fruct aromat si foarte gustos.
 Contine vitamina A,B1,B2,B3,B5,B6 ,C ,E, K  si acid folic, betacaroten , iod , magneziu , mangan , potasiu , calciu , fosfor ,fier , sulf , saruri minerale , antioxidanti ,precum si un ferment digestiv numit bromelina care digera in cateva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine.
Ananasul este foarte digestibil datorita acestui ferment , dar este si diuretic si detoxifiant.
  Este eficient inpotriva anemiei ,demineralizare ,intoxicatii ,ateroscreloza , artrita , guta , obezitate ,sinuzita.Mentine dintii sanatosi si pielea frumoasa. Imbunatateste circulatia si reduce riscul bolilor de inima Intareste oasele si mentine ochii sanatosi ,are proprietati antiinflamatoare asupra hemoroizilor ,combate constipatia , poate fi un bun antidepresiv.
  Alegeti fructele care nu prezinta pete moi ,vanatai , lovituri sau mucegai.Se strica foarte repede atunci cand sunt bine coapte , se pot pastra doar maxim doua  zile la frigider.
  In bucatarie se foloseste la prepararea salatelor de fructe , la topping-uri , sucuri in combinatie cu alte fructe , deserturi , gemuri, jeleuri dar si la prepararea de mancaruri precum tocanite , pizza sau alaturi de alte legume preparate la gratar.
  Pe langa gustul  si aroma deosebita ananasul are nenumarate proprietati benefice asupra organismului nostru !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu