Translate
miercuri, 12 aprilie 2017
PRAZUL
Prazul este simbolul national al Tarii Galilor dar este foarte renumit si in Oltenia.
Contine vitamina C ,PP ,B6 ,K, E, fier ,magneziu.calciu, zinc , fibre.
Prazul poate fi intrebuintat in tratamentul ateroscrelozei ,acnee ,afectiuni respiratorii ,cardiace,,tuse , laringita , raguseala ,hemoragie nazala , poate elimina viermii intestinali.
Imbunatateste circulatia , are efect antimicrobian.,recomandat in lupta impotriva anemiei.si reumatism.
Este un bun laxativ fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipatie , este calmant si diuretic.
Poate fi utilizat la ingrijirea parului .
In bucatarie este folosit la prepararea supelor ,la salate ,gatit in combinatie cu alte legume de exemplu linte , orez , etc.Are gustul mai dulce decat ceapa , deaceea atunci cand este folosit la supe da savoare acestora.
Este folosit si la preparatele medicinale , in sirop , ce reduce riscul de cancer la colon , constipatiile ,problemele respiratorii cum ar fi faringita, raguseala , tusea.
Este important sa consuman prazul atunci cand e sezonul lui , deoarece are un efect detoxifiant asupra organismului si ajuta la tratarea a numeroase afectiuni.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu