Translate

miercuri, 12 aprilie 2017

PRAZUL


   Prazul este simbolul national al Tarii Galilor dar este foarte renumit si in Oltenia.
 Contine vitamina C ,PP ,B6 ,K, E, fier ,magneziu.calciu, zinc , fibre.
   Prazul poate fi intrebuintat in tratamentul ateroscrelozei ,acnee ,afectiuni respiratorii ,cardiace,,tuse , laringita , raguseala ,hemoragie nazala , poate elimina viermii intestinali.
Imbunatateste circulatia , are efect antimicrobian.,recomandat in lupta impotriva anemiei.si reumatism.
  Este un bun laxativ fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipatie , este calmant si diuretic.
Poate fi utilizat la ingrijirea parului .
  In bucatarie este folosit la prepararea supelor ,la salate ,gatit in combinatie cu alte legume de exemplu linte , orez , etc.Are gustul mai dulce decat ceapa , deaceea atunci cand este folosit la supe da savoare acestora.
 Este folosit si la preparatele medicinale , in sirop , ce reduce riscul de cancer la colon , constipatiile ,problemele respiratorii cum ar fi faringita, raguseala , tusea.
 Este important sa consuman prazul atunci cand e sezonul lui , deoarece are un efect detoxifiant asupra organismului si ajuta la tratarea a numeroase afectiuni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu