Translate

vineri, 28 aprilie 2017

URZICILE



  Urzicile  sunt foarte raspandite se pot vedea pe la marginea drumului si a apelor , pe langa garduri , in gradini , livezi , pe dealuri.
  Au propietati medicinale deosebite , sunt diuretice , pot opri sangerarile , antiseptice , depurative , vindeca ulcerul , pot combate reumatismul si anemia , regleaza tensiunea arteriala si nivelul de zahar in sange, stimuleaza apetitul.
  Ajjuta la tratarea hemoroizilor , cancer la stomac , dureri de splina , afectiuni renale si genitale.Combate balonarea favorizeaza eliminarea toxinelor si a excesului de apa.
  Urzicile contin vitamina A,B2 ,C ,K ,saruri minerale, fier , calciu , potasiu , siliciu , mangan,magneziu , ulei volatil.
  Este foarte important atunci cand sunt folosite pentru uz intern la ceaiuri sau gatite sa fie alese doar urzicile foarte tinere atunci cand apar primavara , cand imbatranesc ele pot devenii toxice.
  Si pentru uzul extern urzicile sunt foarte benefice , stimuleaza cresterea si regenerarea parului ,matreata ,eczeme ,psoriazis , unghii casante , fisuri anale.
  Se folosesc si in bucatarie ele se pot gatii asociate cu alte legume si pot fi un adevarat deliciu.
  Este bine ca in fiecare primavara sa ne facem obiceiul ca atunci cand sunt tinere , fragede sa ne hranim macar cu 1-2 portii de urzici gatite pentru a ne detoxifia organismul si a putea beneficia de efectul lor revitalizant !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu