Translate

luni, 1 mai 2017

RIDICHIA ALBA



  Ridichia alba este o leguma bogata in vitamina B si C dar si calciu , potasiu , fosfor , cupru si antioxidanti.
  Are foarte multe beneficii asupra organismului nostru si este bine sa o consumam cel  putin in sezon , chiar daca pentru multi gustul nu este printre preferate , avand un gust usor intepator , picant.
  Regleaza functiile digestive, detoxifica ficatul , elimina toxinele din colon.Ajuta la tratarea racelii , a virozelor respiratorii.Stimuleaza pofta de mancare , poate regla tulburarile de apetit.Combate insomnia , mentine sub control tensiunea arteriala , ajuta la mentinerea corpului hidratat datorita continultului ridicat de apa.
  Si in uzul extern este benefica pentru cei care au probleme cu acneea , tratarea intepaturilor de insecte , deoarece ajuta la diminuarea durerii in zona afectata.,avand si propietati antiinflamatoare , diminuind umflatura.
  In bucatarie se foloseste in special la salate dar si gatita in combinatie cu alte legume , sau ca si garnituri la preparatele de carne sau aperitive.
  Asadar avem multe motive sa o consumam mai des !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu