Translate

luni, 22 mai 2017

SEMINTELE DE DOVLEAC



  Semintele de dovleac pe langa faptul ca sunt gustoase au si proprietati extraordinare.
  Contin vitamina A ,E ,F , complexul de B , dar sunt bogate si in minerale precum fier , zinc , fosfor , magneziu . acizi grasi .
  Uleiul extras din acestea contin de 6 ori mai mult acid linoleic ( vitamina F ) decat uleiul de masline.
  Semintele de dovleac au proprietati vermifuge , in special impotriva teniei. Intaresc sistemul imunitar , sunt un remediu impotriva anemiei , au actiune antioxidanta .
  Mentin sanatatea prostatei ,previn osteoporoza ,reduc anxietatea , ofera energie , protejeaza inima ,imbunatatesc circulatia si normalizeaza tensiunea arteriala.Alunga depresiile , amelioreaza simptomele menopauzei , ajuta la tratarea insomniilor ,la buna functionare a ficatului si pot prevenii complicatiile diabetice.
  Si in frumusete sunt folositoare ,masca pentru par din seminte de dovleac ofera stralucire parului ,deasemeneea si pentru fata in amestec cu iaurt si miere de albine hidrateaza pielea si ii ofera sanatate.
   In bucatarie se folosesc la adaugarea in tarte , paste pentru sandvisuri , pateuri , paine , chiar si la prepararea anumitor mancaruri de exemplu sarmalele inlocuind carnea si oferind un gust foarte bun.
  Se intalnesc in special in retetele vegane sau cele de post .Dau gust foarte bun mancarii.
  Sunt extrem de sanatoase si este bine sa le folosim cat mai des !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu