Translate

luni, 8 mai 2017

ZMEURA GALBENA



  Zmeura galbena e foarte aromata si dulce , si pretul este putin mai mare fata de cea rosie , fiind un soi mai rar.
  In pricipiu , zmeura galbena are cam aceleasi propietati cu cea rosie , lipsandu-i insa din cantitatea de antioxidanti  comparativ cu cea rosie ,acestia fiind cei care dau culoarea rosie la zmeura rosie.
  Este o sursa importanta de , vitamine  precum vitamina C ,E ,K  minerale precum magneziu , cupru potasiu ,fibre ,acid folic , cu beneficii asupra integului organism.
  Creste imunitatea organismului , reduce aciditatea din stomac ,prevenind afectiunile gastrice ,echilibreaza colesterolul.
  In bucatarie este foarte apreciata si folosita la decorarea prajiturilor , la dulceturi si gemuri , sirop ,la prepararea sampaniei ,precum si la prepararea sosurilor folosite ca si garnitura pentru anumite preparate .Are un gust mai dulce si mai aromat decat cea rosie.
  Cei care sunt mai sensibili si fac alergii este bine consumata cu moderatie , deoarece poate provoca alergii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu