Translate

miercuri, 3 mai 2017

VISINELE



  Visinul este cunoscut inca din timpuri stravechi , este mentionat intr-o lucrare a lui Aristotel , si aceasta se datoreaza proprietatilor sale terapeutice.
  Visinele contin vitamine precum complexul de vitamina B, vitamina C,E,K,PP, minerale precum calciu , magneziu , acid folic, proteine , pectine , acizi organici , substante tanoide , antioxidanti.
  Au efecte terapeutice ameliorand sau chiar vindecand anumite boli renale , hepatice ,diabetice si cardiovasculare .Atenueaza stresul psihic , anemia ,intarzie procesul de imbatranire prin imbunatatirea compozitiei chimice a sangelui.Au actiune tonica si revigoranta a organismului , au o influenta pozitiva in cazul persoanelor ce sufera de diferite tipuri de cancer si aceasta datorita continutului ridicat de antioxidanti.
  Detoxifica organismul , intareste sistemul imunitar ,combat anemia ,scad colesterolul si regleaza tensiunea arteriala.
  In uzul extern se folosesc in industria cosmetica , in lotiuni demacheante ,creme antirid si creme pentru combaterea celulitei.Se pot face si masti pentru ten cu acestea amestecate cu putina miere.
  In bucatarie se folosesc la prepararea si ornarea prajiturilor , a torturilor , la salatele de fructe , la dulceata , precum si la prpararea unor bauturi precum visinata , lichiorul sau cocteiluri.
  In vechime in satele romanesti se conservau prin uscare , ele pastrandu-si astfel propietatile nutritive.
  Chiar daca au un gust dulce-acrisor visinile sunt gustoase si parfumate si au un efect extraordinar de revigorant asupra organismului nostru !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu