Translate

vineri, 5 mai 2017

ARDEII KAPIA


 Ardeiul kapia are un gust placut si usor diferit de ardeiul gras sau gogosar , dar proprietatile sunt aproape la fel , ardeiul kapia avand propietatea de a-si pastra mai bine nutrientii atunci cand sunt conservati sau copti.
  Contin vitamina A,C,E,K, complexul de vitamina B, minerale precum calciu , fier , magneziu , fosfor, potasiu , sodiu ,zinc , seleniu , mangan, acizi grasi omega 3 si omega 6 si fibre alimentare.
  Pot prevenii bolile cardiovasculare  , ateroscreloza si cancerul , datorita continutului de antioxidanti.Accelereaza procesul de insanatosire al organismului , regleaza metabolismul , ajuta la eliminarea toxinelor din organism.Ajuta la cresterea imunitatii organismului ,regleaza tensiunea arteriala , combate infectiile , contribue la sanatatea colonului , a sistemului nervos si a inimii.
  In bucatarie sunt folositi in special copti pentru gustul lor placut , in salate  sau la garnisirea si gatirea diferitelor preparate in combinatie cu diferite legume.Este foarte gustos copt , folosit in combinatie cu vinetele la prepararea zacustei.Este foarte apreciat si folosit des in bucatarie datorita gustului sau bun.
  Gustos si foarte sanatos ardeiul kapia este un plus de sanatate pentru organismul nostru !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu