Ardeiul kapia are un gust placut si usor diferit de ardeiul gras sau gogosar , dar proprietatile sunt aproape la fel , ardeiul kapia avand propietatea de a-si pastra mai bine nutrientii atunci cand sunt conservati sau copti.
Contin vitamina A,C,E,K, complexul de vitamina B, minerale precum calciu , fier , magneziu , fosfor, potasiu , sodiu ,zinc , seleniu , mangan, acizi grasi omega 3 si omega 6 si fibre alimentare.
Pot prevenii bolile cardiovasculare , ateroscreloza si cancerul , datorita continutului de antioxidanti.Accelereaza procesul de insanatosire al organismului , regleaza metabolismul , ajuta la eliminarea toxinelor din organism.Ajuta la cresterea imunitatii organismului ,regleaza tensiunea arteriala , combate infectiile , contribue la sanatatea colonului , a sistemului nervos si a inimii.
In bucatarie sunt folositi in special copti pentru gustul lor placut , in salate sau la garnisirea si gatirea diferitelor preparate in combinatie cu diferite legume.Este foarte gustos copt , folosit in combinatie cu vinetele la prepararea zacustei.Este foarte apreciat si folosit des in bucatarie datorita gustului sau bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu