Telina se poate folosii in intregime , atat radacina cat si frunzele.
Contine vitamina B1,B2,B6,B9, C , K ,,minerale precum magneziu , fosfor, potasiu ,fier, calciu , acid folic , ulei volatil dar si substante cu propietati antibiotice si antifungice ,
Intareste sistemul imunitar ,mentine sanatos sistemul nervos ,este recomandata copiilor cu probleme de crestere.Previne cancerul tubului digestiv ,cancerul intestinal ,leucemia , scade glicemia si colesterolul , mentine sub control greutatea corporala .Amerioleaza formele de reumatism , ajuta in tratarea bolilor cardiovasculare si hipertensiune arteriala.
Ajuta la potenta in cazul barbatilor si poate trata frigiditatea in cazul femeilor.
In bucatarie se foloseste atat radacina cat si frunzele acesteia , radacina in diferite preparate combinate cu alte legume ,supe , ghiveciuri , pireuri ,salate iar frunzele ca si condiment sau ornat.
Este foarte placut aromata si gustoasa.
Se foloseste si in industria farmaceutica si a parfumului , din aceasta extragandu-se uleiul volatil.
Sa o folosim cat putem de des pentru a putea beneficia de efectele ei tonice si detoxifiante , precum si de beneficiile care le are asupra organismului nostru !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu