Translate
miercuri, 10 mai 2017
VINETELE ALBE
Vinetele albe sunt mult mai productive decat cele vanete .Atat coaja cat si continutul lor este alb , iar la gust se apropie usor de cel al ciupercilor.Spre deosebire de alte soiuri de vinete , vanata alba dupa ce a fost coapta nu necesita sa fie lasata la scurs , ea poate fi preparata imediat , deoarece au un continut mai scazut de apa , sucul acestora nu este amar , iar textura lor este mai cremoasa.
Sunt bogate in complexul de vitamina B ,vitamina C,PP, magneziu , cupru , calciu ,fosfor ,fitonutrienti care sunt benefice impotriva cancerului ,bolilor neurologice si degenerative , a inflamatiilor , reduce colesterolul , ajuta in tratamentul ateroscrelozei si a gutei , intaresc sistemul imunitar.
Ajuta la intarirea oaselor ,in combaterea osteoporozei si osteoartritei precum si in tratarea diferitelor boli cardiovasculare si afectiuni ale stomacului si intestinului.
In bucatarie se folosesc la fel ca si cele vanete , dar pentru gratar sunt mai bune cele albe.Trebuie evitat pe cat posibil prajirea lor in ulei , deoarece absorb foarte mult ulei.
Sunt folosite si in industria conservelor in amestec cu alte legume sub forma de tocane , ghiveciuri.
Sa le folosim atunci cand este sezonul lor , atat pentru gustul lor fin , cat si pentru beneficiile pe care le aduc asupra organismului nostru !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu