Translate

luni, 10 aprilie 2017

AVOCADO



Avocado este un arbore originar din Mexic.Exista mai multe soiuri de la forma rotunda la cea de para si de la culoarea verde la negru , cel mai cunoscut fiind cel verde in forma de para.
  Contine vitamina  K ,C ,B5 ,B6 ,E , si vitaminele A, B1, B2 ,B3 in cantitati mai mici dar si calciu ,fier , magneziu , sodiu ,potasiu ,mangan,cupru ,zinc , acid folic ,fibre ,antioxidanti.
  Este foarte bun pentru inima , scade nivelul de colesterol si trigliceride.,ajuta in lupta cu diabetul , protejeaza ochii datorita luteinei.De ajutor celor care vor sa slabeasca , ofera senzatia de satietate.
Reduce riscul de atac cerebral ,protejeaza ficatul ,regleaza tensiunea arteriala , previne cancerul de prostata , poate trata psoriazisul, previne pierderea memoriei.
Si samburele acestuia este extrem de folositor ,poate reduce inflamarea la nivel gastrointestinal , reduce durerile articulare , intareste sistemul imunitar, opreste diareea si previne constipatia.
  Are o multime de intrebuintari in frumusete si cosmetica la folosirea mastilor pentru ten care reviogoreaza tenul si il intinereste ,sampoane , etc ,in medicina farmaceutica datorita proprietatilor sale.
  In bucatarie se foloseste la pasta de avocado , salate , in combinatie cu alte legume ,la inghetate , milkshake-uri.
  Daca nu am folosit prea des avocado sa incercam sa il introducem cu regularitate in alimentatie deoarece are foarte multe efecte terapeutice benefice asupra organismului nostru.
                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu