Translate

vineri, 7 aprilie 2017

VARZA ROSIE



 Varza rosie este la fel de veche ca si varza alba .Putem spune despre varza rosie ca are ceva in plus fata de cea alba si anume vitamina C care se gaseste cu 50% mai mult in varza rosie decat cea alba.Deasemenea pigmentul ce ii da culoarea rosie-violacee este resveratrolul , care este considerat cel mai puternic antioxidant descoperit pana in prezent.
Contine vitamina A,B,C si E dar si potasiu, magnesiu ,calciu, fosfor ,sulf , fibre si antioxidanti.
 Varza rosie ajuta la prevenirea si combaterea degenerariii celulelor sistemului nervos central si previne aparitia sindromului Alzheimer. Datorita continutului mare de vitamina C ajuta inima si aparatul cardiovascular intarind sistemul imunitar.Alergiile deasemenea pot fi prevenite cu succes.Poate reduce si febra , ajuta la detoxifierea organismului ,mentine ochii si pielea sanatoasa ,precum si un tranzit intestinal bun .
 Este folosita in industria colorantilor .Colorantul natural extras din aceasta este folosit la colorarea bauturilor , a diferitelor dulciuri , iaurturi , sosuri , gume de mestecat ,etc.
 In bucatarie este folosita ca si salata , ca si garnituri dar si gatita , sau murata.Se poate carameliza sau gati in combinatie cu stafide de exemplu , datorita gustului sau unic.
 Sa ne bucuram de savoarea dar si de poprietatile verzei rosii oridecate ori avem ocazia !
http://reteterapidepentrucopiimofturosi.blogspot.ro/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu