Translate

luni, 24 aprilie 2017

FASOLEA USCATA



  Fasolea se poate consuma atat pastaia tanara , verde cat si bobul uscat.Sunt bogate in proteine si fibre si minerale precum calciu , fosfor , fier , magneziu ,sodiu , potasiu ,zinc , dar si vitamine precum B6 , C si acid folic , antioxidanti.
  Exista mai multe soiuri de fasole , alba , rosie, neagra , pestrita.
  Fasole uscata ajuta la sanatatea inimii , mentine sanatatea globulelor rosii ,ajuta la sanatatea creierului .Este o sursa de acid folic bun pentru femeile insarcinate ,previne impotenta ,mentine sanatatea sistemului nervos.Lupta impotriva aparitiei multor boli cronice si degenerative , inclusiv anumite tipuri de cancer , ateroscreloza , tromboza  ,artrita , probleme ale sistemului imunitar , boala Alzheimer si dementa.
  Poate fi un bun substituent al carnii fiind una dintre cele mai bogate legume in proteine , fiind indicata in perioadele de post sau in dieta vegetariana.
  Boabele de fasole se pot conserva pana la doi ani in recipient de sticla , inox sau plastic inchisa ermetic si care se pastreaza in locuri racoroase si ferite de umezeala.
  In bucatarie este des intalnita si folosita , la prepararea salatelor , pastelor , tocane , iahnie , ciorba , fasole batuta si alte retete in functie de specificul tarii.
  Este foarte gustoasa si hranitoare si aduce un plus de sanatate organismului nostru !
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu