Translate

luni, 19 iunie 2017

CASTANELE



  Castanul comestibil traieste pana la 600 de ani dar exista specii in Europa de Vest care ajung si pana la 1000 de ani.
  Fructele acestuia - castanele sunt coapte complet pe la mijlocul lunii octombrie , avand o culoare maroniu - castanie lucitoare.
  Castanul este cunoscut si cultivat inca din timpuri stravechi , in special in gradinile manastirilor de catre calugari.
  Ele contin fibre vegetale , proteine ,potasiu , fosfor , magneziu , sulf , calciu dar si vitamina A,B1,B2,C.
  Sunt un tonic muscular si nervos ,trateaza hemoroizii , varicele si trombofeblita .
  Combate oboseala , stresul si anxietatea .Reduce riscurile de boli cardiovasculare si pe cele de infarct miocardic.
  Si in uzul extern decoctul din acestea vindeca degeraturile si amelioreaza durerile reumatice.
  In frumusete mastile din castane cu putina miere ajuta un ten seboreic , normalizand secretia glandelor sebacee.
 Castanele sunt foarte gustoase si sunt des intalnite si folosite in industria dulciurilor , la fabricarea ciocolatei si a altor delicatese , avand un gust deosebit atunci cand sunt coapte sau prajite.
  Deasemenea se obtine din acestea dupa coacere o faina granulara care este folosita mai apoi in bucatarii la prepararea pireurilor de castane sau in anumite regiuni la mamaliga.
 Exista insa si alte retete ce au la baza castanele cum ar fi salatele in amestec cu alte legume sau carne , supe ,budinci , prajituri.
 Constitue o hrana usor digerabila si energizanta , in plus sunt foarte gustoase !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu