Translate

miercuri, 21 iunie 2017

OREZUL



  Orezul se cultiva in terenuri umede iar cele mai cunoscute soiuri de orez sunt orezul alb , orezul basmati originar din India , orezul negru glutinos sau lipicios , orezul iasomie originar din Thailanda.
  Este printre cel mai folosit si popular tip de cereale.
Contine fibre, poteine , calciu , fier ,vitamina B3 , magneziu , fosfor , acid folic.
  Contine deasemenea carbohidrati ce ajuta la functionarea normala a activitatii creierului , scade presiunea sanguina eliminand astfel risculde atac de cord sau accident vascular cerebral.
  Poate prevenii cancrul datorita antioxidantilor naturali continuti in special oezul brun.
  Nu contine colesterol sau grasimi nocive ajutand la reducerea obezitatii.
  Trateaza si previne problemele gastrointestinale si ajuta la cresterea masei musculare.
  In frumusete este des foloist la prepararea mastilor pentru un ten luminos si sanatos si incetinirea aparitiei ridurilor.Trateaza si anumite boli de piele aplicand local orez fiert.
  In bucatarie este foarte des intalnit dar si folosit datorita numeroaselor preparate ce se pot face cu ajutorul acestuia ,la ciorbe , garnituri in combinatie cu alte legume , pilaf in combinatie cu carne , scoici , legume, chiftele din orez , la sarmale  , salate , ghiveciuri ,retete dulci ca orezul cu lapte ,  cu cocos , etc.
  Este foarte hranitor si gustos dar si foarte sanatos !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu