Translate

miercuri, 14 iunie 2017

CONOPIDA



  Conopida se inrudeste cu varza si brococoli si cea mai raspandita este in varianta alba , dar se mai gaseste si in nuanta portocalie si mov.
  Contine proteine , glucide , fibre , potasiu , magneziu , calciu ,vitamina C ,B1 ,B2 ,B6 , E.,K , acid folic .
  Se recomanda in curele de detoxifiere , avand un puternic efect antioxidant  , astfel sunt reduse riscul de cancer si afectiuni cardiace.
  Protejeaza stomacul ,protejeaza impotriva poliartritei si impiedica dezvoltarea inflamatiilor in organism.
  Poate fi un adjuvant in astm si in hepatita , ajuta la tratarea infectiilor respiratorii si combate constipatia .
  In bucatarie este foarte des intalnita deoarece se folosete la nenumarate preparate , ghiveciuri , tocane , supe , salate dar se gateste si pane sau sufleu in combinatie cu diverse legume sau cascaval si smantana. Si la muraturi se foloseste in combinatie cu varza , gogonele , ardei , sfecla.
  Este foarte gustoasa si satioasa dar si sanatoasa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu