Translate

vineri, 16 iunie 2017

MARARUL



  Mararul are o viata scurta , dar este foarte apreciat si folosit atat in bucatarie cat si in industria medicamentelor si cosmeticelor.
  Frunzele se semintele mararului au mult ulei volatil bogat in substante cu efect pozitiv asupra respiratiei.Frunzele deasemenea contin cantitati mici de estrogen , un hormon feminin care ajuta la cresterea naturala a sanilor si mentin mainile frumoase.
  Semintele de marar contin ulei volatil antibacterian si sunt recomandate in astmul bronsic , tulburari nervoase , impotenta , boli de inima , boli ale cailor urinare , anorexie , dureri menstruale , insomnie , balonari.
  Daca este consumat regulat mararul reduce colesterolul rau.
  Contine calciu , potasiu , sulf , fier , magneziu ,sodiu , dar si vitamina A , B , C .
  In bucatarie se foloseste la condimentarea diverselor preparate , ornat , salate , sosuri dar si mancarea de marar care este una simpla si gustoasa.
  Asadar sa introducem in alimentatie cu regularitate mararul pentru a putea beneficia de efectele sale benefice asupra organismului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu