Translate

joi, 1 iunie 2017

ARBORELE DE CAFEA



  Fructele de cafea se aseamana cu ciresele si din ele se obtin cea mai consumata bautura - cafeaua Un arbore de cafea tanar poate furniza pana la recoltare 2,5 kg de fructe din care se pot obtine dupa prelucrare circa 500 g cafea verde sau 400 g cafea prajita.
  Cea mai cunoscuta si cea mai raspandita este cafeaua arabica.
  Aproape toti o savuram dimineata , la pranz , cand ne inatalnim cu prietenii sau atunci cand vrem sa ne delectam sau sa capatam energie.Pe langa aceasta  consumul de cafea are si foarte multe proprietati benefice asupra organismului nostru.
 Un consum moderat de cafea 3-4 cesti pe zi ne poate ajuta sa ne mentinem starea de bine, fizica si mentala.Ajuta mentinerea concentrarii in momentele solicitante ,imbunatateste memoria pe termen scurt si inlatura oboseala.Tine departe boala Alzheimer ,diabetul ,cancerul de piele.
  Consumul prea mare poate avea si efecte negative , poate bloca absorbtia de fier si calciu , ea trebuie consumata in special dimineata si nu seara tarziu.
  Atunci cand o consumam cu moderatie pe langa faptul ca ne incanta simturile , ne ofera energie, inlatura oboseala, ne poate ferii si de anumite boli !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu