Translate

vineri, 17 martie 2017

BANANELE



Bananele ocupa locul 4 la consumul de alimente si asta datorita gustului sau placut cat si a faptului ca se gaseste peste tot , desi nu cresc in toate tarile  productia de banane este destul de mare incat sa acopere si necesarul tarilor in care clima nu le permite sa creasca.
Contine vitamina A ,C , B6 , E , minerale precum potasiu ,fier ,calciu ,sodiu ,magneziu ,cobalt ,fosfor ,zinc ,crom si fibre.
Bananele sunt o sursa reala de energie , reduce stresul ,este recomandata celor care depun un efort fizic si intelectual , copiilor in crestere ,ajuta la tratarea ulcerului gastric ,regleaza tranzitul ,  este recomandata celor ce sufera de artrita si guta , ajuta la tratarea anemiei ,in astm ,osteoporoza.,regleaza tensiunea arteriala.
Poate avea un efect de inlaturare a oboselii sau a starilor depresive.
Este eficienta si in frumusete ajuta la albirea naturala a dintilor si inlatura ridurile dandu-i tenului un aspect placut.
In bucatarie se foloseste la prepararea prajiturilor ,clatitelor , ornat.
Ne putem delecta oricand cu o banana , astfel vom beneficia de proprietatile benefice ale acesteia , vom inlatura oboseala si vom fi  plini de energie , fara sa mai bem cafea sau alte energizante !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu