Translate
miercuri, 22 martie 2017
DOVLECEII
Dovlecelul este foarte bogat in apa , contine 93 % apa dar si potasiu ,fosfor ,vitamina C , A ,B , magneziu si betacaroten .
Este foarte raspandit deoarece se poate cultiva aproape oriunde.
Eficient in tratarea constipatiei, astenie ,diabet ,hemoroizi ,insomnie.Regleaza tensiunea arteriala ,previne miopia , si cancerul.Ajuta la tratarea astmului si reumatism ,stimuleaza digestia ,detoxifica organismul , preintampina screloza multipla.
Alegeti intotdeauna dovleceii cu coaja sanatoasa , fara pete si sa nu fie moi .
In bucatarie se folosesc foarte mult la o multime de preparate cum ar fi tocanele , ghivece , chiftelute sau ca atare facuti pane sau supe.Este usor de preparat se curata si se gateste repede.
Sunt foarte gustosi datorita gustului dulceag pe care il au.
Si in cosmetica are efecte benefice in combinatie cu galbenus de ou , masca poate revitaliza un ten gras.
Ei trebuie consumati atunci cand sunt fragezi , sa nu ajunga la maturitate , pentru ca atunci vor fi teiosi si nu vor mai fi atat de gustosi.
In sezonul lor ii gasim in piete la un pret foarte accesibil si e bine sa profitam din plin de aceasta leguma gustoasa si sanatoasa !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu