Translate

luni, 13 martie 2017

NUCA DE COCOS



Nuca de cocos este fructul cocotierului ,care face parte din familia palmierului.
Folosita in bucatarie  dar si la frumusete , nuca de cocos are foarte multe beneficii pentru sanatatea organismului nostru.
Laptele de cocos contine vitamina B1,B3, B5,B6 ,C,E dar si fier , calciu ,seleniu ,zinc,magneziu, sodiu ,fosfor ,acizi grasi esentiali si acid lauric , substanta regasita in laptele matern.
Ajuta la reglarea nivelului de zahar in sange, lupta impotriva infectiilor,protejeaza inima ,mentine sanatatea glandei tiroide, ajuta la secretia de insulina , mentine sanatatea sistemului nervos , mentine oasele sanatoase si puternice ,poate trata artrita datorita selenniului continut.
In frumusete este un demachiant natural , previne ridurile , ajuta la mentinerea unui ten curat si sanatos, incetineste procesul de imbatranire al tenului.Se poate folosii atat laptele de cocos ,cat si uleiul , chiar si fulgii pot fi folositi ca si scrub pentru piele.Deasemenea uleiul si laptele de cocos este ideal pentru regenerararea si infrumusetarea parului.Este foarte solicitata si indragita in saloanele de infrumusetare datorita beneficiilor sale.
In bucatarie se foloseste foarte des la prajituri dar si la diverse mancaruri.Laptele se utilizeaza foarte des in cafea si acesta pe langa fatul ca ii da savoare deosebita este si foarte sanatoasa organismului, aducand un plus de sanatate , vitamine si energie.
Folosita atat la exterior cat si in interior , aduce o multime de beneficii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu