Translate

luni, 20 martie 2017

RIDICHIA ROSIE




Ridichia rosie mai este cunoscuta sub denumirea de ridichia de luna sau de primavara.
Ridichiile sunt  variate, soiuri diferite si gust diferit cele negre si rosii sunt mai condimentate , au gustul mai puternic iar cele verzi si albe sunt mai dulci.
Contin foarte multa apa , dar si vitamina C,K,B6, proteine ,minerale precum potasiu,zinc,fosfor ,fier, mangan, magneziu ,calciu ,cupru ,acid folic ,fibre si acizi omega 3.
Ridichia poate detoxifica celulele canceroase ,asigura buna circulatie a sangelui ,previne aparitia infectiilor , curata ficatul si rinichii.Are efect antiseptic ,drenor hepatic si renal ,stimuleaza secretia de bila. Ajuta in litiazele biliare si reumatism.Au actiune antiinfectioasa , ajuta la degajarea cailor respiratorii.
Este recomadata si in curele de slabire deoarece contine multa apa ,fara calorii sau carbihidrati.
Poate avea un efect iritant pentru cei cu probleme intestinale sau hemoroizi datorita gustului ei usor picant.
In bucatarie se foloseste in special la salate , garnituri , sau alaturi de diferite legume.Pot fi si gatite in tocanite cu legume , cu carne , facute chipsuri ,rase si amestecate cu diverse legume in prepararea chiftelutelor.
Cat este sezonul ei , sa profitam de beneficiile ce ni le poate aduce ridichia rosie !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu