Translate

miercuri, 15 martie 2017

CASTRAVETII



Castravetele de fapt este o planta dar clasificarea acestuia ca leguma ca si in cazul dovleceilor si rosilor este datorita intrebuintarii acestora in bucatarie.
Castravetele de gradina cel scurt , este mult mai savuros decat cel englezesc , cel lung.
Pe langa folosire in bucatarie ,in salate dar si cu precadere murat langa fripturi  , la fast food, castravetele are si calitati terapeutice.
Contine potasiu ,fier , siliciu ,magneziu si fosfor iar in coaja gasim vitamina C , A , complexul de vitamina B.
Este un remediu natural in tratarea constipatiei , romatismului ,a gutei , iritatia intestinelor , arsuri solare.Deasemenea este un bun laxativ si contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
Incetineste dezvoltarea ateroscrelozei,ajuta la vindecarea tusei ,previne aparitia pietrelor la rinichi ,ajuta la digestie, stimuleaza celulele pancreasului sa produca insulina.
Este bun si la diete deoarece contine 96% apa si restul calorii.
Este folosit si in industria cosmeticilor fiind un suport pentru frumusete.Are efect calmant si tonifiant asupra tenului.
Desii pare banal , castravetele are multe proprietati benefice pentru organismul nostru !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu