Translate

luni, 6 martie 2017

KIWI


Kiwi este originara din Asia , din China si planta care le produce poate fi descrisa ca un arbust deoarece face vite lungi si lemnoase asemanator cu al lianelor ,cu aspect de arbust catarator.
Fructul de kiwi este o sursa importanta de vitamina C, A ,E , B6 dar si calciu ,magneziu , acid folic  si fibre.Mai contine dar in cantitate mai mica vitamina B1,B2,B3 , fosfor ,potasiu , zinc, crom,cupru.
Kiwi este foarte sensibila la ger si vant ,deaceea pentru a se pastra in conditii optime depozitarea trebuie facuta in incaperi uscate si la o temperatura de 12 grade , in aceste conditii pot fi pastrate pana la maxim 5 saptamani.
Semintele de kiwi sunt foarte bogate in proteine, minerale si vitamine.
Fructul de kiwi are un rol antioxidant ,protector cardio-vascular ,scade colesterolul , regleaza tensiunea, protejeaza sistemul nervos.Este recomandat si in tulburarile de dinamica sexuala sau sterilitate ,in curele de slabire deoarece are foarte putine calorii.
Poate provoca alergii la cei mai sensibili , deaceea nu se administreaza bebelusilor pana in 6 luni.
Alegeti doar fuctele catre sunt sanatoase , fara pete sau moi iar dupa taiere trebuie consumat imediat deoarece se oxideazafoarte repede.
Contine o cantitate mare de fibre si poate asigura un tranzit sanatos si satietate pe termen lung.
In bucatarie se foloseste la prepararea sucurilor naturale , tarte , dulceata , ornat.
Si in cometica are efecte benefice asupra tenului acneic avand un efect racoritor si de curatare.
Asadar avem numai de castigat consumand acest fruct delicios !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu