Translate

miercuri, 1 martie 2017

CAISELE



Caisele sunt foarte parfumate si placute la gust si se poate folosii atat pulpa fructului cat si samburii , acestia din urma fiind foarte recomandati in lupta cu cancerul datorita continutului sau.
Sunt foarte bogate in vitamina A , C , betacaroten si licopen ,fibre ,fosfor.
Caisele se pot introduce si in alimentatia copiilor sub un an , dar cu o discutie prealabila cu medicul pediatru care cunoaste starea copilului.
Protejeaza inima si ochii ,combate anemia ,mentine sistemul osos si dantura puternice ,ajuta la mentinerea sanatoasa a ficatului , stomacului si a inimii.
Are efect laxativ natural ,previn aparitia problemelor sistemului digestiv ,inlatura constipatia si controleaza digestia.
Sunt un tonic asupra sistemului nervos , combate stresul si oboseala .
Samburii contin deasemenea vitaminele A,B,C  dar si minerale precum fierul si magneziul.Pe langa faptul ca lupta eficient cu cancerul , imbunatatesc si memoria , regleaza tensiunea arteriala.
Alegeti caisele bine coapte , dar sa nu fie moi sau lovite.
In bucatarie se folosesc la dulceturi , gemuri , jeleuri , tarte , prajituri , ornat dar si la prepararea sucurilor naturale.
Pe langa faptul ca sunt delicioase au o multime de beneficii , asadar sa le consumam atunci cand este sezonul lor !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu