Translate

luni, 27 februarie 2017

CARTOFII ALBI



Cartofii sunt foarte raspanditi dar si consumati atat ca aliment dar si ca furaj.Sunt de baza in orice bucatarie datorita multiplelor preparate ce se pot obtine din acestia.
Sunt foarte ieftini , la indemana si se gasesc peste tot.
Contin  amidon , vitamina C , B ,fibre ,proteine ,magneziu ,calciu , fier ,beta-caroten ,dar si mult potasiu.
Sunt mai multe soiuri de cartofi , cel alb sau dulce fiind foarte cunoscut si raspandit.
Sucul din cartofi poate avea efecte miraculoase asupra organismului , are efect asupra ulcerelor gastrice ,artrita ,este diuretic ,indicat in hepatita , litiaza biliara ,constipatie ,hemoroizi.
Este un antinflamator in bolile gastrointestinale ,este un antihipertensiv natural , reduce riscul de cancer si al bolilor de inima ,stimuleaza memoria , poate alunga viermii intestinali
Si in frumusete este foarte util , masca de cartofi este foarte buna pentru un ten uscat.
In bucatarie sunt foarte folositi la garnituri , musaca , umpluti , tocane , ghiveciuri ,piure , copti , fierti , prajiti ,etc.
Desii este blamat cartoful gatit bine , fiert sau copt ,nu prajit ,este sanatos , gustos , alimentul de baza al majoritatii oamenilor , in plus consumandu-l sub forma de suc are foarte multe proprietati benefice asupra organismului nostru !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu