Translate

luni, 20 februarie 2017

GUTUILE


Gutuia este folosita si indragita inca din timpuri stravechi  fiind numita si ''marul de aur ''.Chiar si biblia o mentioneaza .
Contine vitamina C , calciu , magneziu ,potasiu , fibre .
Gutuia are proprietati dezinfectante si favorizeaza eliminarea acidului uric .Sunt recomandate in regimurile alimentare datorita continutului mic de calorii.Este eficienta in lupta cu afectiunile tubului digestiv.Deasemenea datorita continutului de fibre previne constipatia si hemoroizii.Continutul crescut de vitamina C ajuta la cresterea imunitatii.
In bucatarie se foloseste la prepararea dulcetei , gem ,prajituri , tarte ,budinci ,la gatit in diverse preparate da aroma si savoare deosebita , in prepararea rachiului , iar in sezonul rece este un deliciu intr-o cana cu vin fiert.
Alegeti gutuile care sunt foarte galbene cu cat mai putin verde , doar acestea vor fi bine coapte.Sa nu aibe prea multe lovituri sau zgaraieturi deoarece in locul lovit se inegreste destul de repede.
Sunt zone unde gutuile nu sunt raspandite , de pilda in America se gasesc foarte rar.Turcii insa sunt lider in ceace priveste cultivarea gutuilor.
Gutuile romanesti sunt foarte gustoase si destul de raspandite.
Asadar pe langa faptul ca este foarte parfumata si gustoasa are si multe proprietati benefice !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu