Translate

vineri, 17 februarie 2017

ARDEIUL IUTE



Fie ca e rosu sau verde ardeiul iute are multe proprietati.Este folosit in scopuri alimentare dar si in industria farmaceutica avand efect analgezic si antiseptic.
Contine vitaminele A si C ,ulei volatil , beta-caroten ,vitamina K si B6 , potasiu ,fier ,magneziu , fosfor ,fibre ,acid folic.
Este foarte benefic in lupta cu reumatismul , calmand cu succes durerile .Se poate face si in casa o tinctura cu efect calmant asupra durerilor punand peste cativa ardei iuti rachiu tare si lasati la macerat o saptamana.Cu aceasta se pot face atat frectie dar si comprese locale pe zonele afectate.
Este un bun vasostimulent , pune sangele in miscare si il curata , reduce colesterolul ajutand la buna functionare a inimii.Intareste sistemul imunitar ,lupatand cu eficienta impotriva virusilor si infectiilor.
Ajuta la tratarea osteoartritei si poate atenua durerea asociata cu aceasta ,ajuta la slabit.
Are si proprietati afrodiziace , dand o stare de bine , de euforie.
In bucatarie este foarte folosit in condimentarea preparatelor si este preferatul multor oameni.In combinatie cu aproape orice mancare va intensifica aromele si gustul celorlante ingrediente.
Celor cu probleme de colon sau hemoroizi  este indicat consumat cu moderatie.
Introdus cu moderatie in alimentatia zilnica ardeiul iute reduce riscul de a suferii un atac de cord sau accident vascular cerebral .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu