Translate

miercuri, 22 februarie 2017

CIUPERCILE


Ciupercile comestibile sunt de mai multe soiuri ,ele trebuiesc prelucrate in stare proaspata deoarece proteinele lor se descompun rapid si astfel pot devenii toxice.
Ciupercile contin minerale precum potasiu ,seleniu ,fosfor ,iod ,cupru ,zinc,vitamine :complexul B , vitamina D si proteine ,fibre , acid folic ,antioxidanti.
Este anticancerigena , in special cel  de san sau prostata ,previn ateroscreloza ,bolile de memorie ,reduc riscul atacurilor cerebrale ,intareste sistemul imunitar ,regleaza nivelul glicemiei in sange.
Cei care au tulburari gastrointestinale sau insuficienta renala trebuie consumate cu moderatie.
Se digera foarte repede si nu contin amidon si colesterol.Previn constipatia , ajuta ficatul sa proceseze colesterolul , sunt un tonic pentru sistemul nervos , combat oboseala .
Alegeti doar ciupercile albe , fara lovituri sau pete .Se pot pastra doar maxim 48 de ore la rece.
Ciupercile  ''champignon '' , sunt cele mai cunoscute si au avantajul ca se pot gasii in orice perioada a anului.
In bucatarie este considerata o delicatese fiind folosita in multe preparate , pe gratar , ca garnitura , umplute , in salate , in diverse combinatii cu carne de vita , peste , fructe de mare ,sparanghel .
Se gatesc usor si repede , sunt foarte gustoase si hranitoare si aduc si multe beneficii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu