Translate

luni, 13 februarie 2017

VINETELE ,



Vinetele sunt destul de raspandite indeosebi in Egipt ,Italia ,Turcia ,China ,Japonia si fac parte din legumele preferate de multi.
Contin vitamina A ,fibre ,antioxidanti.
Printre beneficiile acestei legume sunt prevenirea bolilor cardiovasculare , scaderea colesterolului
 stimularea activitatii intestinelor.
Este des folosita in bucatarie deoarece preparetele ce se pot face din aceasta sunt divesificate si gustoase.Se poate folosii la o simpla salata dar si zacusca ,tocane , ghiveciuri ,umpluta cu diverse :carne , branza ,rosii ,se poate face pane , etc.Totusi varianta pane sau in general prajita este bine sa o evitati sau sa folositi doar de pofta pentru ca absoarbe foarte mult ulei , chiar mai mult decat cartofii prajiti.
Alegeti doar vinetele cu coaja lucioasa , coada de un verde intens iar ele nu trebuie sa fie foarte usoare , deoarece pot fi seci sau uscate in interior.
Folosti in preparate vanata , mai ales pregatita la cuptor sau zacusca si ghiveci, ea nu va mai fi nociva ca atunci cand o prajim si ne vom delecta si gustul ei savuros dar vom beneficia si de proprietatile pe care si vanata le are , in mai mica masura ce-i drept fata de alte legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu