Translate

vineri, 10 februarie 2017

PRUNELE



Prunele sunt foarte raspandite mai ales in Romania.Sunt apreciate pentru rachiul de calitate obtinut din aceste ,marmelada ,gem , dulceata , copot ,serbet si alte intrebuintari in bucatarie la prepararea tartelor , prajiturilor .
Contin vitamina A,B,C ,fier , calciu ,fosfor ,potasiu , magneziu ,sodiu , mangan dar si zaharuri si acizi organici.,antioxidanti ,fibre.
Prunele pot inlatura starea de oboseala ,mentine tensiunea in limite normale ,contribuie la scaderea aciditatii sucului gastric ,are efect diuretic.Deasemenea sunt eficiente in prevenirea celulitei deoarece ajuta la eliminarea apei din tesuturi.Previn ateroscreloza ,detoxifica ficatul ,ajuta bila , inlatura viermii intestinali , avand si actiune vermifuga.Ajuta inima sa functioneze corect , usureaza tranzitul intestinal ,sunt un remediu natural in cazul problemelor de fertilitate.,ajuta la tratarea anemiei.
Cei care sufera de diabet trebuie sa consume cu grija , in cantitate mica deoarece nu sunt indicate pentru acestia datorita continutului de zaharuri crescut.
Sunt utile si in frumusete pentru tenul gras dar si pentru estomparea ridurilor.
Consumand des prune vom beneficia de efectul energizant al acestora !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu