Translate

luni, 6 februarie 2017

PIERSICILE



Piersicile au fost fructele preferate al regilor si imparatilor chinezi.In Anglia si Franta in sec XVII era considerata o delicatesa.
Contine vitamina C ,A ,B3, B5, zinc ,iod , fosfor , magneziu ,calciu , seleniu ,niacina.Cantitatea de vitamina C continuta asigura 10 % din necesarul zilnic.
Este un stimulent foarte bun pentru activitatea intestinelor si a secretiilor sucurilor gastrice favorizand astfel digestia.
Sunt recomandate la suprasolicitari nervoase sau intelectuale .Vitaminizeaza organismul si echilibreaza buna functionare a acestuia .
Previne dar si trateaza hemoroizii.Ajuta la reglarea glicemiei si ofera senzatia de satietate.
Are efect benefic asupra sistemului nervos fiind un sedativ si calmant natural..Ajuta memoria si concentrarea.
Tonifica vederea , sistemul cardiovascular ,regleaza anemia usoara sau medie ,dizolva calculii mici de acid uric contribuind astfel la buna funtionare a rinichilor.
Este foarte utila si in frumusete ,tonifica pielea ,tenul ramane stralucitor , curat si cu aspect tineresc.
Alegeti doar piersicile bine coapte astfel ele vor fi extrem de aromate ,dulci si gustoase.
In bucatarie se folosesc la prepararea tartelor , a prajiturilor ,la ornat , dulceturi , jeleuri ,sucuri natura
le
Pe langa gustul deosebit de placut si aromat piersicile au si multe proprietati pretioase de care sa profitam atunci cand este sezonul lor !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu