Translate

miercuri, 8 februarie 2017

ARDEIUL GRAS



Ardeiul gras face parte dintre legumele cele mai consumate , indeosebi in bucatarie la pregatirea diverselor preparate.Se poate consuma insa si crud sau copt ,sau in salate.
Contine vitamina C,A ,E ,K ,vitamina B1 ,B6 ,acid folic ,fier ,potasiu ,zinc ,magneziu ,sulf ,seleniu , mangan , antioxidanti si fibre.
Ardeiul gras reduce afectiunile cardiovasculare datorita acidului folic si vitamina B6.,ajuta si la buna functionare a sistemului nervos .
Protejeaza vederea datorita vitaminei A ,ajuta la sanatatea pielii si parului datorita vitaminei E.
Previne cancerul datorita antioxidantului continut in cantitate mare si anume beta-carotenul ,in special cancerul mamar , ovarian ,de prostata ,si pancreatic.
Intareste sistemul imunitar ,tine sub control diabetul ,reduce inflamatiile .
Alegeti doar ardeii cu o culoare intensa si fara pete sau zone inchise la culoare.
Se poate pastra doar pana la 4 zile.
In bucatarie este folosit la prepararea supelor , ciorbelor , tocane , garnituri ,topping pentru pizza in special cea vegetariana , dar si umplut cu orez, carne ,branza , fructe uscate.
Asadar avem nenumarate beneficii de pe urma acestei legume delicoase de care putem profita in special in lunile de vara !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu