Translate

vineri, 24 februarie 2017

MURELE


Intalnite la marginea padurilor ,prin tufisuri ,de-alungul apelor curgatoare murele sunt foarte gustoase atunci cand sunt coapte.
Murele sunt foarte bogate in vitamina A ,C dar mai contin si vitamina K ,E, calciu , fier ,acid folic ,mangan , seleniu , acid folic ,antioxidanti ,beta-caroten.
Au rol antiinflamator , antiimbatranire  ,regleaza tranzitul intestinal ,ajuta la buna functionare a sistemului nervos ,pot prevenii cancerul indeosebi cel de colon si stomac ,intaresc sistemul imunitar ,previn anemia ,detoxifica ficatul , amelioreaza durerile de gat.
Murele au actiune antiinflamatoare ,dezinfectanta ,laxativa  dar si tonica.
Contin foarte putin zahar deaceea sunt recomandate pentru diabetici .
In bucatarie se folosesc la gem ,dulceata , jeleuri , prajituri , tarte , ornat , compoturi ,dar si combinate cu branza proaspata de vaci , orez.
Alegeti murele inchise la culoare , acelea sunt bine coapte si vor fi dulci , cele care sunt rosii sau rozalii sunt crude si sunt acrisoare.
Se pastreaza foarte bine la frigider si pot rezista pana la 2 saptamani.
Murele sunt un aliat puternic in lupta cu nenumarate afectiuni , in plus sunt si foarte gustoase !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu