Translate

luni, 30 ianuarie 2017

BROCOLII




Brocolii are o valoare nutritiva si alimentara ridicata , are un continut bogat in vitamine, glucide ,saruri minerale ,fibre.
Contine vitamina A ,B1, B2 , B3 ,B6 ,C, E , K, acid golic ,calciu , fier , magneziu ,mangan , fosfor ,potasiu ,sodiu ,zinc.
Avand aceeasi origine ca si conopida este raspandita in aceleasi zone ca si aceasta.
Poate fi considerat alimentul numarul 1 in lupta impotriva cancerului ,datorita compozitiei de sulforafan.
Este foarte buna si in lupta cu helicobacter pilori.
Pe langa faptul ca previne cancerul ,mentine un sistem nervos sanatos ,reduce colesterolul ,este buna si la dieta.
Alegeti doar brocolii de un verde intens , aceasta fiind semnul ca brocolii este proaspata.
Brocolii mentine sanatatea oaselor ,protejeaza pielea de razele de soare, imbunatateste capacitatea de functionare a ficatului , infrumusetand aspectul pielii ,ajutand la procesul de regenerare.
In bucatarie este printre preferate , mai ales in mancarea vegetariana si nu numai ,se foloseste si la prepararea sucurilor naturale.
Incercati sa nu o fierbeti mult , doar putin sub aburi , astfel sa puteti beneficia din plin de proprietatile miraculoase pe care le are .Inlocuiti orice garnitura in special cele cu cartofi cu aceasta leguma si nu veti regreta !
Introduceti in alimentatia copiilor , in mod regulat astfel si copii vor beneficia de efectele ei miraculoase !

vineri, 27 ianuarie 2017

ZMEURA



Ne atrage in mod deosebit gustul si aroma irezistibila si  inconfundabila , dar si proprietatile ei sunt la fel de importante,
Este o sursa foarte importanta de antioxidanti ,fibre ,minerale precum magneziu , potasiu ,cupru ,mangan ,calciu ,zinc ,fosfor ,dar si vitamina C ,K ,B1 ,B2 , E , D  si acid folic ,acestea fiind in forma usor digerabile .
Are proprietati anticancerigene , datorita bogatiei de antioxidanti , in special in lupta impotriva cancerului de san ,de colon , de col si de prostata.
Datorita continutului mare de fibre ajuta la tratarea si preventia constipatiei.
Ajuta la vedere ,reface flora intestinala.
Zmeura consumata cu iaurt este eficienta in tratarea candidozelor digestive si intestinale.
Are rol antiinflamator datorita vitaminei C , ajuta la refacere in afectiuni pulmonare , la raceli ,arsuri gastrice ,ciclu menstrual neregulat , imunitate scazuta ,afectiuni la nivelul aparatului reno-urinar.
Poate da randament si in cazul obezitatii , deoarece reduce pofta de mancare dand senzatia de satietate.
Ajuta si in frumusete fiind eficienta impotriva ridurilor dar si a tenului gras.
In bucatarie in special cofetarie si patiserie este in topul preferintelor la folosirea ei in torturi , prajituri , jeleuri , gemuri , dulceturi ,sucuri naturale , ornat.
Pe langa gustul si aroma minunata , zmeura are si foarte multe proprietati benefice !

miercuri, 25 ianuarie 2017

CEAPA ROSIE



Ceapa rosie in comparatie cu cea alba este mult mai dulce, nu este atat de iute si contine de doua ori mai multi antioxidanti.Mai contine vitamina C , B, A , fibre ,calciu , fosfor ,magneziu ,zinc ,fier , acid folic.
Este un puternic analgezic si antiinflamator natural , ea putand calma durerile reumatice atat prin consumarea ei dar si prin aplicatii locale taiata rondele.
Deasemenea este buna impotriva tusei ,durerilor de gat ,raceala si gripa.
Si in cazul sinuzitei se pot face inhalatii cu aburi din ceapa rosie aceste inhalatii fiind utile si in atacurile de panica , migrena , se poate aplica si local.
Este eficienta in curele de slabit deoarece ajuta la eliminarea toxinelor din organism mult mai repede.
Prin prepararea termica la temperaturi inalte ,ea isi pierde din antioxidati aproape la jumatate deaceea este bine sa o consumam cruda.
Este un excelent antimicrobian fiind eficienta in lupta impotriva multor bacterii cum ar fi salmonella , E.coli.
In bucatarie este foarte folosita in nenumarate feluri de mancare dar si in salate , coapta , pane , etc.Este mai apreciata decat cea galbena in mancarurile negatite datorita gustului mai dulce si mai putin iute.
Consumata in mod regulat ceapa rosie imbunatateste activitatea cerebrala ,fiind foarte buna si la digestie.
Inca din timpuri stravechi este recunoscuta pentru intrebuintarea ei in tratamente pentru diferite boli , in grabirea vindecarii acestora.
Fie in sezonul cald , cu atat mai mult in cel rece , sa profitam de efectele mari ale acestei" umile" legume !

luni, 23 ianuarie 2017

RODIA

Rodia este un fruct minune datorita proprietatilor deosibite pe care le are.
Contine foarte multa vitamina C , iar o singura rodie consumata pe zi poate asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina  C.Pe langa aceasta mai contine vitamina B 6  acid folic ,,calciu , magneziu ,fier ,sodiu ,potasiu dar si antioxidanti ,chiar mai multi ca in vinul rosu.
Este foarte bine sa incercam sa facem cura cu acest fruct deoarece lupta impotriva multor boli cum ar fi cancerul , bolile de inima .Alzheimer ,artrita. Ajuta la fertilitate , combate diareea ,mentine tesiunea arteriala in limitele normale ,lupta impotriva osteoartritei si a hemoroizilor.
Chiar daca gustul este putin acrisor si poate se desface putin mai greu , odata ce ne vom obisnui cu ea o vom indragii cu siguranta.
Datorita proprietatilor miraculoase pe care este folosita si in industria suplimentelor alimentare.
In bucatarie este folosita in prepararea sucurilor , in salate ,adaugata la inghetata , gem , in mancare mai ales in mancaruri traditionale in special in Orientul Mijlociu alaturi de carnea de rata si orez dar si in cockteiluri si lichior.
Este numita si "fructul dragostei " deoarece ajuta la fertilitate , dar si a fatului deja conceput protejeaza creierul acestuia.
Intareste sistemul imunitar , detoxifica ,regleaza digestia .
Sucul acestora ajuta pe cei mici la stimularea apetitului pentru mancare.
In cosmetica are efecte de antiimbatranire fiind folosita si in industria cosmeticelor.
Rodiille bine coapte sunt cele care sunt mai grele si au coaja lucioasa.
Fie ca le veti consuma asa , suc, sau in salate , chiar si in mancare daca va place ,veti putea beneficia de proprietatile miraculoase pe care le are acest fruct.

vineri, 20 ianuarie 2017

PORUMBUL

Porumbul este destul de cunoscut si raspandit , se foloseste mult faina obtinuta din acesta la binecunoscuta mamaliguta ,in industria amidonului, a glucozei ,a spirtului ,pentru extragerea uleiului dar si fiert si consumate boabele acestuia are o multime de proprietati .
Contine vitaminele din grupa B, in special vitamina B1 care ajuta la buna functionare a sistemului nervos  ,vitamina E care protejeaza impotriva artritei ,fosfor ,magneziu ,calciu ,fier ,zinc,potasiu,hidrocarburi ,amidon.
Magneziul se gaseste in cantitate mare in porumb , acesta ajutand in lupta bolilor odata cu imbatranirea organismului.
Micsoreaza riscul aparitiei bolilor de inima si a cancerului ,atenuaza starea de greata ,durerile de cap ,starilor de oboseala ,si insomniile.
Carbohidratii din acesta dau energie si nu permit depunerea grasimii.
In bucatarie se foloseste mult faina obtinuta din acesta dar si boabele care fierte se adauga la salate sau anumite feluri de mancare.Fiert este un deliciu pentru cei mici , dar nu numai si pentru adulti.
Este foarte bun si copt.
Consumat cu regularitate aduce un mare beneficiu pentru sanatate , ajuta la slabit , scade acumularea de toxine in organism ,reduce imbatranirea si imbolnavirea organelor.

marți, 17 ianuarie 2017

CAPSUNI

CAPSUNI

Sunt printre cele mai adorate fructe ,datorita gustului lor placut si aromat , cele mai cunoscute capsuni fiind cele de gradina.
Ele contin vitamina A, D, B12, B6 ,C ,K dar si sodiu , calciu , potasiu ,fier, magneziu ,acid folic.
Asigura 50% din necesarul zilnic de vitamina C , este un antioxidant excelent.
Intaresc sistemul imunitar ,ajuta la mentinerea unei vederi sanatoase ,lupta impotriva cancerului ,scad nivelul de colesterol ,reduc inflamatiile ,tin greutatea sub control ,sunt recomandate viitoarelor mamici datorita acidului folic continut , ajutand dezvolatarea optima a craniului fatului si maduva spinarii si prevenind aparitia malformatiilor fatului.
Trateaza anemia ,astenia si insomnia .Previn bolile de inima ,regleaza tensiunea, ajuta ficatul si bila.
Intarzie aparatia ridurilor si albesc dintii.
In bucatarie , mai ales in cofetarie si patiserie se folosesc in dulceturi , gemuri , compot , sucuri naturale dar si la ornarea prajiturilor si torturilor.Chiar si in cluburi si baruri sunt printre preferate la ornarea deverselor cocteiluri sau chiar la prepararea acestora.
Ele pot fi si alergice pentru cei mai sensibili si in special pentru copii sub un an.
Sunt foarte gustoase ,iar multi le servesc cu frisca sau ciocolata , atentie insa la cantitate.
Putem sa ne bucuram de ele un sezon intreg deoarece de primavara si pana la inceperea toamnei ele se gasesc in piete , asadar sa profitam din plin !


luni, 16 ianuarie 2017

NUCILE


Nucile sunt foarte apreciate in intreaga lume si nu numai datorita gustului ci si proprietatilor deosebite pe care le au.
Contin vitamina A,B1,C,K ,saruri minerale ,proteine,lipide,aminoacizi, calciu,magneziu, fosfor potasiu, fibre, acizi grasi Omega 3 si 6, ulei volatil.
Au nenumarate beneficii , chiar si coaja lor este pretioasa  fiind folosita in industria metalelor pretioase si in industria vopselelor.Frunzele deasemenea sunt folosite in medicina umana , veterinara si cea cosmetica.
Nucile romanesti sunt foarte apreciate in intreaga lume datorita combinatiei de antioxidanti benefici pe care le contin , fata de alte soiuri de nuci.
Acizii grasi Omega 3 din nuci scad colesterolul ,previn coagularea sangelui ,scade riscul bolilor coronariene ,pot prelungii chiar viata.
Miezul de nuca creste eficienta dietelor pentru slabit ,reduce riscul de cancer ,atenueaza simptomele stresului oxidativ ,contribuie la sanatatea prostatei , imbunatateste memoria,trateaza constipatia , este si un vermifug natural.
In bucatarie se foloseste la prepararea in compozitia prajiturilor , cozonacilor in general dar si la diverse tipuri de mancare cum ar fi sarmalele care este inlocuita carnea cu miez de nuca si sunt foarte gustoase si apreciate .
Atentie la cei care sufera de alergii sau sunt mai sensibili , ele pot provoca alergii .
Este foarte important sa consumam nuci cu regularitate , deoarece beneficiile sunt nenumarate.Atunci cand vreti sa "rontaiti" ceva decat sa luati ceva nesanatos covrigei sau saratele ,etc mai bine va faceti obiceiul de a" rontai " un pumn de miez de nuca fiind extrem de sanatos si contribuind in mare masura la sanatatea noastra.Chiar si copii invatati-i sa isi formeze acest obicei si vor devenii adulti sanatosi si echilibrati.

sâmbătă, 14 ianuarie 2017

CIRESELE

Sunt foarte delicioase dar si sanatoase , nu intamplator sunt si preferatele pasarilor.Ele au o mutitudine de proprietati terapeutice cum ar fi :
In afectiunile inflamatorii ,in afectiunile neurologice cum ar fi boala Parkinson si Alzhaimer ,ele protejeaza neuronii de efectele stresului oxidativ, incetinesc procesul de imbatranire ,ajuta mentinerea in forma a organismului , lupta impotriva infectiilor urinare , in acest caz fiind foarte bune coditele  , reduce chiar si riscul de cancer .
Contin complexul de vitamina B , vitamina C ,E ,PP ,minerale precum fier ,potasiu ,calciu ,magneziu,fosfor, cupru ,zinc, fibre ,antioxidanti ,melatonina care este foarte buna pentru relaxare si este indicata pentru cei care sufera de insomnii.
Sunt mai multe soiuri de cirese rosii, galbene , negre dar cele mai preferate sunt cele rosii.Cele negre sunt un remediu foarte bun pentru tratarea durerilor musculare ,bolilor hepatice , tumori maligne sau beligne.Gustul lor este usor amarui dar asta nu le impiedica sa fie preferatele multor oameni .
In bucatarie se folosesc la duceata ,compot , prajituri ,ornat , se poate face si ciresata si puteti opta pentru cele negre daca va place gustul amarui , sunt mult mai aromate in ciresata.
Atentie trebuie sa aveti daca suferiti de alergii ,ele pot provoca alergii daca sunteti mai sensibili si consumati in cantitate mai mare , altfel sunt excelente datorita gustului lor placut si al beneficiilor pe care le au,,  si a faptului ca tuturor cred ne amintesc de copilarie.

joi, 12 ianuarie 2017

USTUROIUL


Considerat de unii condiment , usturoiul este si un medicament datorita proprietatilor miraculoase pe care le are.
Inca din antichitate era folosit in lupta bolilor contagioase , dar el este foarte bun in combinatie cu alte produse naturale cum ar fi de exemplu mierea naturala si in alte afectiuni cum ar fi bolile cardiovasculare , bolilor digestive ,este un bun antimicrobian , lupta impotriva streptococilor ,reduce tensiunea arteriala ridicata ,in lupta impotriva diabetului ,scade nivelul colesterolului ,combate osteoartrita si elimina parazitii intestinali.
Usturoiul contine vitamina A,B,C,PP , saruri minerale precum si substante specifice cu efecte antibiotiice cum este garlicina .
Un incovenient este mirosul si pentru mamicile care alapteaza nu prea este indicat deoarece poate modifica gustul laptelui iar bebelusii pot avea colici.
In bucatarie se poate numii chiar "regele" condimentelor deoarece adaugat oricarei mancari pe baza de carne , peste si chiar legume ii da un gust magnific.
In perioada rece dar nu numai este foarte indicat deoarece este un puternic antibiotic , intareste imunitatea , ajuta la refacerea organismului , inlatura infectile si microbii.
Asadar sa nu ne ferim sa mancam usturoi cat mai des cu putinta deoarece efectele sale sunt intr-adevar miraculoase.Sa nu ne gandim ca miroase si sa ne ferim sa mancam din acest motiv deoarece cu putin patrunjel verde mestecat , marar , un ceai de menta sau pur si simplu o guma de mestecat vom rezolva aceasta mica problema si astfel nu ne vom priva de multiplele beneficii pe care le are usturoiul.

marți, 10 ianuarie 2017

STRUGURII


Strugurii sunt foarte raspanditi si cultivati in lume datorita licoarei "magice" - vinul  , ce se obtine din acestia.
Contin vitamina D , B 12, C ,B 6, B 9,,K ,dar siminerale: calciu ,fier,magneziu.,fosfor,sodiu ,zinc.
Sunt foarte buni in  hidratare dar contin si multi antioxidanti pentru protejearea impotriva multor boli.
Pot incetinii evolutia cancerului de colon,prostata,pancreas ,plamani,si esofag.
Ajuta la sanatatea inimii ,reduce colesterolul,ajuta la pastrarea densitatii osoase  ajuta chiar si impotriva pietrelor la rinichi.Este de mare ajutor impotriva diabetului si a bolii Alzhaimer datorita resveratrolului ce il contin.
Au efect antistres,antiimbatranire,favorizeaza metabolismul ,imbunatatesc digestia,curata colonul,trateaza guta favorizand eliminarea acidului uric ,ocrotesc ochii mai ales cei rosii.
In bucatarie se folosesc la dulceata , jeleuri ,sucuri, chair si vinul se foloseste frcvent in prepararea mancarilor pe baza de carne,ajutand la fragezirea acesteia dar dandu-i si aroma placuta.
Licoarea otinuta  din acestia vinul ,cunoscuta inca din antichitate ca si " licoarea zeilor " are la fel puteri miraculoase consumata in mod echilibrat.
Sunt multe soiuri de struguri ,albi ,rose ,rosii, mov avand si aroma diferita.
Indiferent ca ii consumam ca atare sau vin sunt o sursa importanata de antioxidanti , apreciati inca din timpuri stravechi, ei fiind amintiti si recomandati chiar si in cartile sfinte.

vineri, 6 ianuarie 2017

MORCOVII


Morcovul este una dintre cele mai raspandite si preferate radacinoase si asta datorita gustului si propritatilor pe care le are.Aproape ca nu exista suc natural de calitate sa nu contina si suc de morcovi.
Contine vitamina B1 ,B2 , B3 ,B6 , C , acid folic dar si minerale : calciu , fier , magneziu , fosfor, potasiu si sodiu.
Morcovii ajuta la curatarea colonului , mentin sanatatea tractului intestinal  , scad colesterolul ,mentin pielea sanatoasa poate fi si un bun vermifug.Calmeaza durerea de oase , ajuta la eliminarea acidului uric din organism , de mare ajutor impotriva reumatismului si artritei.
Imbunatatesc deasemenea vederea  datorita beta -carotenului ce il contin , previne bolile cardiace , reduce riscul de accident vascular cerebral , previne infectiile si are efect de anti-imbatranire datorita antioxidantului puternic pe care il contine -betacarotenul.
Este un aliment esential in alimentatia copiilor ,ajutand la dezvoltarea vederii in perioada de crestere.
Se poate consuma crud in salate sau suc pentru a profita mai mult de beneficiile pe care le are.
In bucatarie sa foloseste foarte des la prepararea supelor, ciorbelor, tocane ,dar si la ornarea platourilor aperitiv.Este aproape nelipsit de la orice masa datorita folosintei multiple in bucatarie la prepararea diverselor feluri de mancare.
Este un bun "prieten " atat al copiilor cat si al adultilor , precum si un aliat de nadejde !

miercuri, 4 ianuarie 2017

PERELE


Perele sunt foarte apropiate de mere dar au textura mai moale si sunt aromate diferit.Coaja este mai moale datorita amidonului continut.Ca si vitamine contin vitamina B2 ,B6, A,E,C si K. dar si minerale : magneziu ,potasiu , calciu si pectina .Datorita continutului de bor ajuta la retinerea calciului in organism.Ajuta in lupta colesterolului ,sunt recomandate celor care sufera de alergii ,cei cu probleme de diabet , probleme cardiovasculare ,au proprietati antioxidante si antiimflamatorii si reduc chiar riscul aparitiei cancerului.
Sucul de pere purifica sangele ajutand astfel si in tratarea problemelor de piele.
In bucatarie se folosesc la prepararea dulceturilor , compoturi , prajituri dar si in diverse mancaruri datorita aromei sale deosebite.
Contin fibre si acid folic fiind de mare ajutor pentru cele care vor sa devina mamici sau cele care sunt deja proaspete mamici.Ajuta la intarirea sistemului imunitar , regleaza glucoza in sange si sunt o sursa mare de energie.
Sunt mai multe soiuri de pere :galbene , maronii , verzui difera marimea si gustul , cele mai raspandite fiind cele galbene.
La fel si coaja este o sursa importanta de vitamine si minerale.Se pot consuma chiar si dimineata pe stomacul gol datorita proprietatilor alcaline.
Asadar pe langa faptul ca are o multime de proprietati , ne detoxifica organismul ele contin glucide de cea mai buna calitate , glucoza care este combustibilul creierului , putem sa o declaram pe buna dreptate ca este foarte sanatoasa.

luni, 2 ianuarie 2017

ROSIA


Rosia desii din punct de vedere botanic este considerata fruct majoritatea o clasam in categoria legumelor.O leguma cu multe proprietati cum ar fi lupta impotriva bolilor vasculare, a inimii,,cancerul de prostata si colesterol.
Contine vitaminele A,B1 ,B2,,B5,B6,C,E si K precum si minerale precum magneziu, calciu ,fier si fosfor.
Ajuta in lupta impotriva osteoporozei, reumatismului  ,cancerului de prostata ,combate obezitatea si chiar infectiile.Este deasemenea si un bun antihpertensiv ,energizant si protector al ficatului.
Este foarte utila si in cosmetica pentru inlaturarea punctelor negre sau ten cu acnee folosita drept masca.Revigoreaza tenul ,hidratateaza si regenereaza.
Sunt mai multe soiuri de rosii galbene ,albe ,verzi ,rosiile cherry dar cele mai raspandite si cunoscute sunt cele rosii.
In bucatarie  se folosesc frecvent ca si  bulion in deverse sosuri , tocane dar si umplute.Se folosesc si pentru ornarea plarourilor aperitiv sau.salate.Din cele verzi se fac muraturi.
Sucul proaspat obtinut din rosii si consumat frecvent lupta impotriva diabetului, problemelor de inima ,problemele sistemului osos,cancer de prostata ,infectii, obezitate ,constipatie , si reumatism.
Asadar consumati rosii in diverse forme !

duminică, 1 ianuarie 2017

MARUL


Pe langa gustul si aspectul placut acest fruct pe langa faptul ca este un aliment sanatos ce contine vitamina A , B1 , B2 ,C si minerale precum fier ,fosfor si potasiu el poate fi un bun medicament datorita calitatilor terapeutice pe care le are inca din timpuri stravechi.Este un bun tonic , diuretic ,laxativ. Este recomandat mai ales pentru anemie , hepatita ,ulcer , diabet si chiar reumantism si cancer de colon si plaman.
 Se pot consuma atat in stare proaspata dar este si un mare ajutor in bucatarie. Se pot face placinte , tarte , prajituri dar chiar si la anumite mancaruri , datorita dulce-aromat.
Deasemenea coaja merelor contine o sursa importanta de fibre asa ca nu renuntati la ea.
Merele deasemenea inbunatatesc memoria si ajuta la pastrarea optma a greutatii organismului si reduce colesterolul .
 Sunt multe soiuri de fructe mai dulci precum goldenul sau mai acrisoare precum ionathanul , dupa gustul fiecaruia.
In plus se gasesc peste tot , in orice anotimp si la pret rezonabil.
Asadar avem numeroase motive sa consumam mere .
Un mar consumat pe zi ne fereste de medicamente !