Pe langa gustul si aspectul placut acest fruct pe langa faptul ca este un aliment sanatos ce contine vitamina A , B1 , B2 ,C si minerale precum fier ,fosfor si potasiu el poate fi un bun medicament datorita calitatilor terapeutice pe care le are inca din timpuri stravechi.Este un bun tonic , diuretic ,laxativ. Este recomandat mai ales pentru anemie , hepatita ,ulcer , diabet si chiar reumantism si cancer de colon si plaman.
Se pot consuma atat in stare proaspata dar este si un mare ajutor in bucatarie. Se pot face placinte , tarte , prajituri dar chiar si la anumite mancaruri , datorita dulce-aromat.
Deasemenea coaja merelor contine o sursa importanta de fibre asa ca nu renuntati la ea.
Merele deasemenea inbunatatesc memoria si ajuta la pastrarea optma a greutatii organismului si reduce colesterolul .
Sunt multe soiuri de fructe mai dulci precum goldenul sau mai acrisoare precum ionathanul , dupa gustul fiecaruia.
In plus se gasesc peste tot , in orice anotimp si la pret rezonabil.
Asadar avem numeroase motive sa consumam mere .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu