Translate

marți, 10 ianuarie 2017

STRUGURII


Strugurii sunt foarte raspanditi si cultivati in lume datorita licoarei "magice" - vinul  , ce se obtine din acestia.
Contin vitamina D , B 12, C ,B 6, B 9,,K ,dar siminerale: calciu ,fier,magneziu.,fosfor,sodiu ,zinc.
Sunt foarte buni in  hidratare dar contin si multi antioxidanti pentru protejearea impotriva multor boli.
Pot incetinii evolutia cancerului de colon,prostata,pancreas ,plamani,si esofag.
Ajuta la sanatatea inimii ,reduce colesterolul,ajuta la pastrarea densitatii osoase  ajuta chiar si impotriva pietrelor la rinichi.Este de mare ajutor impotriva diabetului si a bolii Alzhaimer datorita resveratrolului ce il contin.
Au efect antistres,antiimbatranire,favorizeaza metabolismul ,imbunatatesc digestia,curata colonul,trateaza guta favorizand eliminarea acidului uric ,ocrotesc ochii mai ales cei rosii.
In bucatarie se folosesc la dulceata , jeleuri ,sucuri, chair si vinul se foloseste frcvent in prepararea mancarilor pe baza de carne,ajutand la fragezirea acesteia dar dandu-i si aroma placuta.
Licoarea otinuta  din acestia vinul ,cunoscuta inca din antichitate ca si " licoarea zeilor " are la fel puteri miraculoase consumata in mod echilibrat.
Sunt multe soiuri de struguri ,albi ,rose ,rosii, mov avand si aroma diferita.
Indiferent ca ii consumam ca atare sau vin sunt o sursa importanata de antioxidanti , apreciati inca din timpuri stravechi, ei fiind amintiti si recomandati chiar si in cartile sfinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu