Translate

vineri, 20 ianuarie 2017

PORUMBUL

Porumbul este destul de cunoscut si raspandit , se foloseste mult faina obtinuta din acesta la binecunoscuta mamaliguta ,in industria amidonului, a glucozei ,a spirtului ,pentru extragerea uleiului dar si fiert si consumate boabele acestuia are o multime de proprietati .
Contine vitaminele din grupa B, in special vitamina B1 care ajuta la buna functionare a sistemului nervos  ,vitamina E care protejeaza impotriva artritei ,fosfor ,magneziu ,calciu ,fier ,zinc,potasiu,hidrocarburi ,amidon.
Magneziul se gaseste in cantitate mare in porumb , acesta ajutand in lupta bolilor odata cu imbatranirea organismului.
Micsoreaza riscul aparitiei bolilor de inima si a cancerului ,atenuaza starea de greata ,durerile de cap ,starilor de oboseala ,si insomniile.
Carbohidratii din acesta dau energie si nu permit depunerea grasimii.
In bucatarie se foloseste mult faina obtinuta din acesta dar si boabele care fierte se adauga la salate sau anumite feluri de mancare.Fiert este un deliciu pentru cei mici , dar nu numai si pentru adulti.
Este foarte bun si copt.
Consumat cu regularitate aduce un mare beneficiu pentru sanatate , ajuta la slabit , scade acumularea de toxine in organism ,reduce imbatranirea si imbolnavirea organelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu