CAPSUNI
Sunt printre cele mai adorate fructe ,datorita gustului lor placut si aromat , cele mai cunoscute capsuni fiind cele de gradina.
Ele contin vitamina A, D, B12, B6 ,C ,K dar si sodiu , calciu , potasiu ,fier, magneziu ,acid folic.
Asigura 50% din necesarul zilnic de vitamina C , este un antioxidant excelent.
Intaresc sistemul imunitar ,ajuta la mentinerea unei vederi sanatoase ,lupta impotriva cancerului ,scad nivelul de colesterol ,reduc inflamatiile ,tin greutatea sub control ,sunt recomandate viitoarelor mamici datorita acidului folic continut , ajutand dezvolatarea optima a craniului fatului si maduva spinarii si prevenind aparitia malformatiilor fatului.
Trateaza anemia ,astenia si insomnia .Previn bolile de inima ,regleaza tensiunea, ajuta ficatul si bila.
Intarzie aparatia ridurilor si albesc dintii.
In bucatarie , mai ales in cofetarie si patiserie se folosesc in dulceturi , gemuri , compot , sucuri naturale dar si la ornarea prajiturilor si torturilor.Chiar si in cluburi si baruri sunt printre preferate la ornarea deverselor cocteiluri sau chiar la prepararea acestora.
Ele pot fi si alergice pentru cei mai sensibili si in special pentru copii sub un an.
Sunt foarte gustoase ,iar multi le servesc cu frisca sau ciocolata , atentie insa la cantitate.
Putem sa ne bucuram de ele un sezon intreg deoarece de primavara si pana la inceperea toamnei ele se gasesc in piete , asadar sa profitam din plin !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu