USTUROIUL
Considerat de unii condiment , usturoiul este si un medicament datorita proprietatilor miraculoase pe care le are.
Inca din antichitate era folosit in lupta bolilor contagioase , dar el este foarte bun in combinatie cu alte produse naturale cum ar fi de exemplu mierea naturala si in alte afectiuni cum ar fi bolile cardiovasculare , bolilor digestive ,este un bun antimicrobian , lupta impotriva streptococilor ,reduce tensiunea arteriala ridicata ,in lupta impotriva diabetului ,scade nivelul colesterolului ,combate osteoartrita si elimina parazitii intestinali.
Usturoiul contine vitamina A,B,C,PP , saruri minerale precum si substante specifice cu efecte antibiotiice cum este garlicina .
Un incovenient este mirosul si pentru mamicile care alapteaza nu prea este indicat deoarece poate modifica gustul laptelui iar bebelusii pot avea colici.
In bucatarie se poate numii chiar "regele" condimentelor deoarece adaugat oricarei mancari pe baza de carne , peste si chiar legume ii da un gust magnific.
In perioada rece dar nu numai este foarte indicat deoarece este un puternic antibiotic , intareste imunitatea , ajuta la refacerea organismului , inlatura infectile si microbii.
Asadar sa nu ne ferim sa mancam usturoi cat mai des cu putinta deoarece efectele sale sunt intr-adevar miraculoase.Sa nu ne gandim ca miroase si sa ne ferim sa mancam din acest motiv deoarece cu putin patrunjel verde mestecat , marar , un ceai de menta sau pur si simplu o guma de mestecat vom rezolva aceasta mica problema si astfel nu ne vom priva de multiplele beneficii pe care le are usturoiul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu