Morcovul este una dintre cele mai raspandite si preferate radacinoase si asta datorita gustului si propritatilor pe care le are.Aproape ca nu exista suc natural de calitate sa nu contina si suc de morcovi.
Contine vitamina B1 ,B2 , B3 ,B6 , C , acid folic dar si minerale : calciu , fier , magneziu , fosfor, potasiu si sodiu.
Morcovii ajuta la curatarea colonului , mentin sanatatea tractului intestinal , scad colesterolul ,mentin pielea sanatoasa poate fi si un bun vermifug.Calmeaza durerea de oase , ajuta la eliminarea acidului uric din organism , de mare ajutor impotriva reumatismului si artritei.
Imbunatatesc deasemenea vederea datorita beta -carotenului ce il contin , previne bolile cardiace , reduce riscul de accident vascular cerebral , previne infectiile si are efect de anti-imbatranire datorita antioxidantului puternic pe care il contine -betacarotenul.
Este un aliment esential in alimentatia copiilor ,ajutand la dezvoltarea vederii in perioada de crestere.
Se poate consuma crud in salate sau suc pentru a profita mai mult de beneficiile pe care le are.
In bucatarie sa foloseste foarte des la prepararea supelor, ciorbelor, tocane ,dar si la ornarea platourilor aperitiv.Este aproape nelipsit de la orice masa datorita folosintei multiple in bucatarie la prepararea diverselor feluri de mancare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu