Translate

vineri, 27 ianuarie 2017

ZMEURA



Ne atrage in mod deosebit gustul si aroma irezistibila si  inconfundabila , dar si proprietatile ei sunt la fel de importante,
Este o sursa foarte importanta de antioxidanti ,fibre ,minerale precum magneziu , potasiu ,cupru ,mangan ,calciu ,zinc ,fosfor ,dar si vitamina C ,K ,B1 ,B2 , E , D  si acid folic ,acestea fiind in forma usor digerabile .
Are proprietati anticancerigene , datorita bogatiei de antioxidanti , in special in lupta impotriva cancerului de san ,de colon , de col si de prostata.
Datorita continutului mare de fibre ajuta la tratarea si preventia constipatiei.
Ajuta la vedere ,reface flora intestinala.
Zmeura consumata cu iaurt este eficienta in tratarea candidozelor digestive si intestinale.
Are rol antiinflamator datorita vitaminei C , ajuta la refacere in afectiuni pulmonare , la raceli ,arsuri gastrice ,ciclu menstrual neregulat , imunitate scazuta ,afectiuni la nivelul aparatului reno-urinar.
Poate da randament si in cazul obezitatii , deoarece reduce pofta de mancare dand senzatia de satietate.
Ajuta si in frumusete fiind eficienta impotriva ridurilor dar si a tenului gras.
In bucatarie in special cofetarie si patiserie este in topul preferintelor la folosirea ei in torturi , prajituri , jeleuri , gemuri , dulceturi ,sucuri naturale , ornat.
Pe langa gustul si aroma minunata , zmeura are si foarte multe proprietati benefice !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu