NUCILE
Nucile sunt foarte apreciate in intreaga lume si nu numai datorita gustului ci si proprietatilor deosebite pe care le au.
Contin vitamina A,B1,C,K ,saruri minerale ,proteine,lipide,aminoacizi, calciu,magneziu, fosfor potasiu, fibre, acizi grasi Omega 3 si 6, ulei volatil.
Au nenumarate beneficii , chiar si coaja lor este pretioasa fiind folosita in industria metalelor pretioase si in industria vopselelor.Frunzele deasemenea sunt folosite in medicina umana , veterinara si cea cosmetica.
Nucile romanesti sunt foarte apreciate in intreaga lume datorita combinatiei de antioxidanti benefici pe care le contin , fata de alte soiuri de nuci.
Acizii grasi Omega 3 din nuci scad colesterolul ,previn coagularea sangelui ,scade riscul bolilor coronariene ,pot prelungii chiar viata.
Miezul de nuca creste eficienta dietelor pentru slabit ,reduce riscul de cancer ,atenueaza simptomele stresului oxidativ ,contribuie la sanatatea prostatei , imbunatateste memoria,trateaza constipatia , este si un vermifug natural.
In bucatarie se foloseste la prepararea in compozitia prajiturilor , cozonacilor in general dar si la diverse tipuri de mancare cum ar fi sarmalele care este inlocuita carnea cu miez de nuca si sunt foarte gustoase si apreciate .
Atentie la cei care sufera de alergii sau sunt mai sensibili , ele pot provoca alergii .
Este foarte important sa consumam nuci cu regularitate , deoarece beneficiile sunt nenumarate.Atunci cand vreti sa "rontaiti" ceva decat sa luati ceva nesanatos covrigei sau saratele ,etc mai bine va faceti obiceiul de a" rontai " un pumn de miez de nuca fiind extrem de sanatos si contribuind in mare masura la sanatatea noastra.Chiar si copii invatati-i sa isi formeze acest obicei si vor devenii adulti sanatosi si echilibrati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu