Translate

luni, 2 ianuarie 2017

ROSIA


Rosia desii din punct de vedere botanic este considerata fruct majoritatea o clasam in categoria legumelor.O leguma cu multe proprietati cum ar fi lupta impotriva bolilor vasculare, a inimii,,cancerul de prostata si colesterol.
Contine vitaminele A,B1 ,B2,,B5,B6,C,E si K precum si minerale precum magneziu, calciu ,fier si fosfor.
Ajuta in lupta impotriva osteoporozei, reumatismului  ,cancerului de prostata ,combate obezitatea si chiar infectiile.Este deasemenea si un bun antihpertensiv ,energizant si protector al ficatului.
Este foarte utila si in cosmetica pentru inlaturarea punctelor negre sau ten cu acnee folosita drept masca.Revigoreaza tenul ,hidratateaza si regenereaza.
Sunt mai multe soiuri de rosii galbene ,albe ,verzi ,rosiile cherry dar cele mai raspandite si cunoscute sunt cele rosii.
In bucatarie  se folosesc frecvent ca si  bulion in deverse sosuri , tocane dar si umplute.Se folosesc si pentru ornarea plarourilor aperitiv sau.salate.Din cele verzi se fac muraturi.
Sucul proaspat obtinut din rosii si consumat frecvent lupta impotriva diabetului, problemelor de inima ,problemele sistemului osos,cancer de prostata ,infectii, obezitate ,constipatie , si reumatism.
Asadar consumati rosii in diverse forme !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu