Translate

miercuri, 25 ianuarie 2017

CEAPA ROSIE



Ceapa rosie in comparatie cu cea alba este mult mai dulce, nu este atat de iute si contine de doua ori mai multi antioxidanti.Mai contine vitamina C , B, A , fibre ,calciu , fosfor ,magneziu ,zinc ,fier , acid folic.
Este un puternic analgezic si antiinflamator natural , ea putand calma durerile reumatice atat prin consumarea ei dar si prin aplicatii locale taiata rondele.
Deasemenea este buna impotriva tusei ,durerilor de gat ,raceala si gripa.
Si in cazul sinuzitei se pot face inhalatii cu aburi din ceapa rosie aceste inhalatii fiind utile si in atacurile de panica , migrena , se poate aplica si local.
Este eficienta in curele de slabit deoarece ajuta la eliminarea toxinelor din organism mult mai repede.
Prin prepararea termica la temperaturi inalte ,ea isi pierde din antioxidati aproape la jumatate deaceea este bine sa o consumam cruda.
Este un excelent antimicrobian fiind eficienta in lupta impotriva multor bacterii cum ar fi salmonella , E.coli.
In bucatarie este foarte folosita in nenumarate feluri de mancare dar si in salate , coapta , pane , etc.Este mai apreciata decat cea galbena in mancarurile negatite datorita gustului mai dulce si mai putin iute.
Consumata in mod regulat ceapa rosie imbunatateste activitatea cerebrala ,fiind foarte buna si la digestie.
Inca din timpuri stravechi este recunoscuta pentru intrebuintarea ei in tratamente pentru diferite boli , in grabirea vindecarii acestora.
Fie in sezonul cald , cu atat mai mult in cel rece , sa profitam de efectele mari ale acestei" umile" legume !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu