Translate

sâmbătă, 14 ianuarie 2017

CIRESELE

Sunt foarte delicioase dar si sanatoase , nu intamplator sunt si preferatele pasarilor.Ele au o mutitudine de proprietati terapeutice cum ar fi :
In afectiunile inflamatorii ,in afectiunile neurologice cum ar fi boala Parkinson si Alzhaimer ,ele protejeaza neuronii de efectele stresului oxidativ, incetinesc procesul de imbatranire ,ajuta mentinerea in forma a organismului , lupta impotriva infectiilor urinare , in acest caz fiind foarte bune coditele  , reduce chiar si riscul de cancer .
Contin complexul de vitamina B , vitamina C ,E ,PP ,minerale precum fier ,potasiu ,calciu ,magneziu,fosfor, cupru ,zinc, fibre ,antioxidanti ,melatonina care este foarte buna pentru relaxare si este indicata pentru cei care sufera de insomnii.
Sunt mai multe soiuri de cirese rosii, galbene , negre dar cele mai preferate sunt cele rosii.Cele negre sunt un remediu foarte bun pentru tratarea durerilor musculare ,bolilor hepatice , tumori maligne sau beligne.Gustul lor este usor amarui dar asta nu le impiedica sa fie preferatele multor oameni .
In bucatarie se folosesc la duceata ,compot , prajituri ,ornat , se poate face si ciresata si puteti opta pentru cele negre daca va place gustul amarui , sunt mult mai aromate in ciresata.
Atentie trebuie sa aveti daca suferiti de alergii ,ele pot provoca alergii daca sunteti mai sensibili si consumati in cantitate mai mare , altfel sunt excelente datorita gustului lor placut si al beneficiilor pe care le au,,  si a faptului ca tuturor cred ne amintesc de copilarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu