Translate

miercuri, 4 ianuarie 2017

PERELE


Perele sunt foarte apropiate de mere dar au textura mai moale si sunt aromate diferit.Coaja este mai moale datorita amidonului continut.Ca si vitamine contin vitamina B2 ,B6, A,E,C si K. dar si minerale : magneziu ,potasiu , calciu si pectina .Datorita continutului de bor ajuta la retinerea calciului in organism.Ajuta in lupta colesterolului ,sunt recomandate celor care sufera de alergii ,cei cu probleme de diabet , probleme cardiovasculare ,au proprietati antioxidante si antiimflamatorii si reduc chiar riscul aparitiei cancerului.
Sucul de pere purifica sangele ajutand astfel si in tratarea problemelor de piele.
In bucatarie se folosesc la prepararea dulceturilor , compoturi , prajituri dar si in diverse mancaruri datorita aromei sale deosebite.
Contin fibre si acid folic fiind de mare ajutor pentru cele care vor sa devina mamici sau cele care sunt deja proaspete mamici.Ajuta la intarirea sistemului imunitar , regleaza glucoza in sange si sunt o sursa mare de energie.
Sunt mai multe soiuri de pere :galbene , maronii , verzui difera marimea si gustul , cele mai raspandite fiind cele galbene.
La fel si coaja este o sursa importanta de vitamine si minerale.Se pot consuma chiar si dimineata pe stomacul gol datorita proprietatilor alcaline.
Asadar pe langa faptul ca are o multime de proprietati , ne detoxifica organismul ele contin glucide de cea mai buna calitate , glucoza care este combustibilul creierului , putem sa o declaram pe buna dreptate ca este foarte sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu